In dit bericht gaan wij u uitleggen waar u allemaal op moet letten als u een sport logo ontwerpt. Wij krijgen vaak verzoeken om logo’s te maken voor sport verenigingen, personal trainers, webwinkels van sport artikelen etc. Wij helpen u graag met een aantal tips, en als u er niet uitkomt dat kunt u altijd bij ons terecht als u uw sport logo wilt laten maken!

Tip 1, Bepaal uw doelgroep!

Denk altijd vanuit uw doelgroep als u uw sport logo laat ontwerpen! Dit is cruciaal, een veel gemaakte fout is dat men bij het ontwerpen van hun nieuwe sport logo op hun eigen smaak af gaat. Uw logo moet uw doelgroep aanspreken en dit verschilt heel erg, wilt u bodybuilders als klanten aantrekken of juist kantoor medewerkers die niet genoeg beweging krijgen. Zijn uw klanten jonger of wat ouder? Voor elke groep moet u een ander soort logo ontwerpen.

Reacht2befit logo

sport logo

Tip 2, Maak uw sport logo als vector bestand!

Tip 2 is minstens net zo belangrijk als de eerste tip. U wilt uw logo wellicht gebruiken op de gevel van uw pand. Of drukt u het logo op bedrijfskleding. Waar u het logo ook voor gaat gebruiken u wilt dat deze te vergroten en te verkleinen is zonder verlies van kwaliteit. Dit doet u middels een vector bestand, een bestand welke onbeperkt te vergroten en verkleinen is. Zo kunt u het logo nog scherp langs de snelweg plaatsen of achter een vliegtuig hangen en over de Scheveningse stranden laten vliegen!

Tip 3, Kies de juiste kleuren

Kleuren zeggen meer dan men denkt. Wij weten allemaal dat rood voor gevaar staat en groen wordt met biologische geassocieerd. Maar wist u ook dat bijvoorbeeld grijs vertrouwd overkomt en als u passie wilt uitstralen de kleuren oranje en rood erg goed zijn? Zorg ervoor dat u weet waar de kleuren in uw logo mee geassocieerd worden. Met de juiste kleuren kunt u meer uit uw logo halen.

Tip 4, maak een minilogo / favicon

Als u toch bezig bent, dan raden wij u aan om een mini logo / favicon van uw sport logo te maken. Een favicon wordt geplaatst in de tabblad van uw webpagina, deze wordt ook weergegeven in de geschiedenis en favorieten. Een favicon is dus een ideaal “branding” hulpmiddel.